TL494 polomůstek fouká pojistku

Z

zeus_threat

Guest
Ahoj, já si vybudovali přiložené spínané napájecí zdroje. Byl jsem schopen úspěšně otestovat až 100V s transformátorem Všechny křivky jsou čisté bez ringin nebo špice. Po připojení do 220V pojistka vybouchl při zapnutí a oba dostali MOSFETy zkratovanými GDS. Dokonce jsem přidal 0.22R v sérii s nižším mosfetu zdroje a neměřil nic větší na nízké napětí jsem musel přepnout rozsah na 10 mv rozsahu vidět malý tvar vlny. Jakýkoli náznak o tom, kde bych mohl hledat vyřešit problém? Dva 22ohm rezistory připojené na hlavní transfo jsou pár 100W žárovek, které jsem používané pro testování. díky

Všimněte si, že 22 Ohm rezistory jsou silně nelineární, protože jsou lampy - když jsou studené jejich odolnost je mnohem nižší ve srovnání s odporem, když jste vyhřívaná. I push-pull tranzistory v případě, že jste pomalý nebo není správně zvolený pracovní bod může zůstat simultaneosly částečně otevřen pro krátkou dobu.

Ahoj díky za odpovědi. 22 ohmů jsou uvedeny pouze jako přibližný údaj skutečně budou lišit v závislosti na teplotě. Myslíte si, že problém je s MOSFET? Byl jsem víc myslet na napětí použité na startu až do morku kostí, který by mohl vstoupil sytost a vyhodit MOSFET. Můžete mi prosím vypracovat něco více díky

ano, provoz od spuštění je nejdůležitější pro napájení. Zkusili jste vidět, máte stejné problémy, pokud smootly zvýšit napětí od 120 do 220V (s nějakou proměnnou autotransformátoru)? Musíte najít podmínky, za kterých tranzistory vyhodit do vzduchu, samozřejmě v případě, že schéma funguje na 120V je třeba hledat u některých přechodových efektů.

Ahoj Luben Díky za odpověď. Jediným problémem je, že nemám takové proměnné napájení po ruce. Mám jen dvě 30-0-30V transformátor, že jsem vyměnit podle svých potřeb dostat 60, 120 a 200V rewiring pobočníky v sérii nebo primární nebo sekundární zpět získat 220 izolované. Mám na mysli následující možnosti 1) špičky, které se objevují na MOSFET nebo 2) převodový poměr na transformátoru. Stále mám 2 páry IRF840 ruce, tak jsem ještě může udělat další test. Mám na mysli, že se snaží tyto: zobrazení průběhů) GD každého MOSFET a b) DS každý mosfet c) přes primární z chladného zapnutí. Udělal jsem všechny moje měření po zapnutí napájecího zdroje, ale ne během. Možná, že tam jsou některé problémy vyskytující se ve zdroji při startu, které jsou v rámci MOSFET toloerance na 120V, ale přesahují na 220V. Budu se také snažit získat NTC odpor a přidat ji chránit před prudkým nárůstem spuštění. Není to v obvodu v současné době. Budu post po výměně MOSFET a dělat test.

Při měření signálů s osciloskopem, aby pin GND linky konektoru není připojen k rozsahu (GND rozsahu by neměla být galvanicky připojen k síťovému GND). V případě, že se vám nepodaří udělat si mohli koupit nový prostor brzy. Je-li cívka má méně otáčí proudem v transformátoru zvýší a může pravděpodobně dojít k poškození tranzistorů.

Ahoj Lübben vezmu na vědomí doporučení jste zadali. Nicméně v procesu Mám na mysli dělat rychlé a špinavé variabilní vysokého napětí a připojte jej za mostem pro testovací účely. Možná by mohlo být dobrým výchozím bodem: [url = http://sound.westhost.com/project31.htm] Projekt 31 - Úplná funkčnost Tranzistor tester [/url], ale budu muset hledat dál

Pokud půjdete eBay můžete získat levné variabilní autotransformer. Pokud máte v plánu postavit více vysokonapěťové aplikace proměnná autotransformátor je "musí mít" zařízení. Navíc můžete galvanicky izolovat transformátor od sítě tím, že přidá jeden transformátor 1:1 (např. 220 až 220 V nebo 110 až 110V). Moje zkušenost je, že bez takového autotransformátoru a bez galvanicky dostanete hned nebo později problémy (je to druh ruské rulety). Tím, že pomalu rostoucí vstupní napětí je možné měřit proudy a podívejte se na vlnové formy. Také jednou design je připraven musíte prokázat, že pracuje v širokém rozsahu napětí - představte si, že je to OK, ale na 220V 110V dojde k chybě. Samozřejmě, pokud je to jediný koníček úkol si můžete udělat, jak chcete.

Můžete mít nějaké problémy s pohonem obvodu. Rychlé simulace ukazuje, co byste měli hledat. Váš jedno zařízení je stále zapnutý, když zapnete jiný, působit krátká přes dodávky. Horní stopa: disk vstup Střední trasa: Dolní brána napětí trasa: mozků napětí v dolní části displeje rozsahu jsem přidal další diodu, aby urychlily odbočku s mnohem lepšími výsledky.

Hi E-design díky moc za odpověď. Můžeš mi říct, jak by správná stopa má být dosaženo? Omlouvám se, že jsem na zaučení právě teď. Přidali jste odpory na BD-139, 140 zrychlit z Vypnout sekvence? Díky

Jen jsem použil reverzní diodu z brány terminálu zpět k pohonu vinutí (S1/S2) ukázat rozdíl. To lze provést několika způsoby. Níže je takový způsob, aby se zabránilo riziku náhodného dv / dt zapnout. Ve většině případů je R1 vlevo z okruhu také.

Ahoj e-design díky moc za odpověď. Budu provádět systém jste připojen a udělat nějaké testy. mohl byste mi prosím říct, jaký software jste zvyklí dělat simulace?

Toto bylo děláno s Multisim, ale mnoho dalších je možné použít i [url = http://www.ni.com/academic/multisimse.htm] NI Multisim Student Edition - National Instruments [/url] [url = www.linear.com/designtools/software/] Linear Technology - Design a simulace zařízení modely [/url]

Díky za odpověď E-designu jsem se provádí brány disk. Pokusím se sim výkonové části v jednom z výše simulátoru pokud možno celý simulátor před testováním.

Ahoj mám něco divného v mém křivek. Nízká boční mosfet signálu je dobrá. Vysoká boční mosfet signál je dobrý, ale má offset 10V při měření bettween brána a zdroj. Je to normální?

Ahoj díky Kabiru Toto je moje první, takže to je 220V SMPS proto se ptám na tyto otázky. Budu pokračovat v postupné napětí testování. Jednotka již byl testován s 30V. S ohledem na soft start se budu snažit dostat NTC rezistor, který chybí v mém obvodu. Myslíte si, že pomocí měkkého začátek TL494 může být další alternativou k použití NTC odpor?? Díky

Byl jsem možnost vyzkoušet okruh na 220V. Tentokrát transformátor začal dělat bzučivý zvuk a pojistku vyhodili po minutě nebo tak. Mám podezření, že základní staturation nebo by to mohlo být další problém. Pokud mám pravdu, o nasycení jádra, což je nejjednodušší způsob, jak změřit základní magnetizačního proudu a zjistit problém? Díky

je třeba dát nějaký aktuální sondy (nebo měřit napětí na malém odporu), jak proudy mění s napětím

Kdybych se zeptat, na jaké frekvence se máte swiching své MOSFET?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back