Krmení negativní volatage na AN1 z PIC mikro

Nezáleží na tom, zda jsou falešné napětí nebo v reálném obvodu, jsem se s dotazem, zda se jednalo o napětí uvedené v simulaci, nemají počítat.

ok, takže mám upravit obvod současných snímání a napětí dělič ještě jednou, ne?

Váš dělič napětí má 4k bank nastaven na 50%, což je 2k, takže dělič je 1/3, pro 12V ve vás dostat 4V výstup, ale vaše ADC používá referenční napětí 3,5 V, takže jak můžete očekávat, jak změřit to správně? Váš shunt operační zesilovač sekce je v pořádku.

tak, může dělat referenční napětí i 4V řešit problém není, že?

Pravděpodobně budete chtít ref být trochu vyšší, protože vstup může být 4,05 nebo 4,1, ale proč si zvýšit dělicí poměr místo? použití vyšší ref vám bude volné přesnost pro měření proudu, který dává napětí asi 2.5V

Pot upravena tak, aby vidět změnu v napětí ukázal na LCD elektrického napětí. tak, musím použít 05:01 dělič dostat 2V, jsem i opravit?

pokud máte na mysli 5K 1 K dělič pak poměr 1K / (1K 5 K) = 1/6, takže s 12V v dostaneš 2V výstup. Už jste aplikovali správný výpočet pro proud na vstupu z operační zesilovač? (ADC * 3500) / 1023 vám vstupní napětí v mV, ale budete potřebovat další výpočty se dostat proud, budete muset rozdělit to s 5 dostat napětí na vstupu operační zesilovač a pak se rozdělí, aby se 0,25 dostat proud přes odpor. Toto může být psáno jako (((ADC * 3500) / 1023) / 5) / 0,25, která je stejná jako (ADC * 3500) / (1023 * 5 * 0,25) = (ADC * 3500) / 1279 výsledek bude v mA, protože používáte mV (3500), ujistěte se, že použít obsadit, jak jsem ukázal v předchozím příspěvku

Obávám se, dělám něco špatně, protože, když jsem zkontrolovat obvod bez připojení k pic analogových pinů a pak, to ukazuje 1.25V na operační zesilovač výstupu, ale když jsem se připojit na analogové piny pro měření, pak napětí klesne na 0,245 V , je to něco v pořádku s obvodem, nebo je to tak?

Já si nemyslím, že je to okruh, možná máte špatnou konfiguraci pro pin ADC, ale nemám představu o konfiguraci PIC. Možná byste měli zvážit přidání malého odporu fro operační zesilovač výstup na vstup ADC, ale to nepomůže s aktuálním problémem.

je to, ADC vypouštění příliš mnoho na to? I nakonfigurován jako vstup a používá externí VREFs I přezkoumá všechny jednou jsem pomocí RTC, UART, ve stejném pic.

Vstupní ADC má vysokou impedanci, takže by nemělo existovat žádné pokles nebo změna s nebo bez odporu mezi operační zesilovač a ADC. Líbí se vám žádný takový problém v nastavení napěťového děliče, kde máte jen ty dva odpory?

ano, dělič napětí také dostat, že pokles napětí, jednou jsem se připojit k pic

Myslím, že tam je nějaká chyba nastavení v PIC, by neměl být žádný pokles.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back